El comissari provincial de la Policia Nacional a Girona,Policia Nacional Luis César SuanzesVa perdre la vida ahir per causes naturals a l'hospital de Can Ruti de Badalona, on va ingressar la setmana passada per complicacions derivades d'una malaltia. La cerimònia de comiat es farà aquest divendres al migdia al Tanatori de Badalona.

Luis César Suanzes s'havia convertit en el nou cap de la Policia Nacional a Girona aquest estiu. Fins llavors estava destinat a la Jonquera, ja que era el comissari Coordinador de Fronteres Terrestres del CNP a la província. Suanzes va agafar el relleu de Francisco Pamplona, que es va jubilar al juliol, després de tres anys al càrrec.

La seva última aparició pública i, de fet, la primera oficial es va produir aquest octubre durant la celebració de la festa patronal de la Policia Nacional, els Àngels Custodis. Llavors, patia una afonia severa i el seu discurs el va llegir el comissari Leoncio Martínez. Durant el seu discurs, Suanzes va voler deixar clar que els efectius de la Policia Nacional de Girona sempre seran «aquí» tot i «la incomprensió i el menyspreu». També va destacar que el cos vivia uns moments complicats, però que els ciutadans aprecien «la inestimable tasca que realitzem en compliment dels mandats de la Constitució, les lleis i la justícia».

Luis César Suanzes ha mort als 63 anys i era de la promoció del 1980. El seu primer destí va ser Madrid i el 1982 es va traslladar a Catalunya. Va aterrar a Barcelona, després va entrar a formar part de la policia judicial en el grup especialitzat en atracaments i va formar part de la Unitat d'Intervenció Policial. El 2008 se'l va requerir per crear la Unitat d'Intervenció Policial de Saragossa, en l'any de l'Exposició Internacional de l'Aigua. Arran d'això, es va quedar a Saragossa fins al 2015, quan va ascendir a comissari i es va desplaçar a terres gironines com a coordinador de Fronteres Terrestres.

La Subdelegació del Govern a Girona va lamentar la mort del comissari i va destacar la seva «trajectòria exemplar de servei públic».