20 de desembre de 2019
20.12.2019
Diari de Girona

Alerta pel vent i onatge a les comarques de Girona

Viladrau registra una ratxa de vent de 88 km/hora i causa incidències al municipi | Cauen arbres en diversos punts del poble · S'espera fort onatge a la Costa Brava

20.12.2019 | 09:01

Viladrau ha registrat una ratxa de vent de 88 km/hora i el temporal està generant problemes per la caiguda d'arbres al municipi.

Els Bombers han treballat des de les dotze de la nit if ins a dos quart de nou del matí en 21 serveis centrats a la Selva, la Garrotxa i el Baix Empordà.

La major part dels serveis, informen des del cos d'emergències, són per caigudes d'arbres. A les Preses en canvi, han hagut d'activar-se per una pèrgola de fusta que volava arran del fort vent.

A Viladrau des de bon matí i també a Espinelves, els Bombers han hagut de fer set actuacions. Al llarg del matí, també hi tornaran perquè alguns cables han caigut arran dels arbres que han quedat al mig de la carretera.

Segons informa Protecció Civil, el fort vent causa incidències sobretot a Viladrau. L'ajuntament ha activat el Pla d'Actuació Municipal i les associacions de Protecció Civil de Taradell, Arbúcies, Vic i Santa Coloma de Farners s'han activat per resoldre incidències.L'ajuntament informa a través de Twitter que per exemple que a les cinc de la matinada tenien la carretera comarcal, GI-520 tallada en direcció Vic per caiguda d'arbres a la via.

Aquest arbre ha caigut a tocar de l'ajuntament i de retruc ha afecta un mur i algun fanal, segons els Bombers.


A Viladrau també tenen problemes de telefonia a causa del temporal. A més, segons informa Protecció Civil, també han patit talls de llum i aquest matí ja s'ha restablert.

El pla Ventcat es troba en fase de Prealerta avui a Catalunya.

Està previst que hi hagi ratxes superiors als 70 quilòmetres per hora en punts de la província al llarg del matí i fins i a primera hora de la tarda. Després, el temporal anirà a menys.

A Lloret, aquesta era la situació marítima del matí:El Meteocat per la seva banda, té activat un avís per fort onatge a la Costa Brava. Es poden registrar onades de més de 2,5 metres d'altura.

La boia de Ports de l'Estat ha detectat una pic d'onada de 7,9 metres al cap de Begur.

Aquest és l'aspecte aquest matí al Port de la SelvaCompartir a Twitter
Compartir a Facebook