Quinze municipis de la Garrotxa es beneficiaran dels 400.000 ? del Pla de Foment de la Generalitat i els ajuntaments aportaran els 418,594 restants fins a cobrir el cost de 20 projectes valorats en 818.594. A més, cada localitat aportarà el 4% de la part subvencionada de les seves accions.

Alguns dels projectes que faran el 2020 són l'Espai Cràter a Olot, d'acollida per a turisme familiar i esportiu a Tortellà; l'aparcament d'autocaravanes de Sant Joan les Fonts; millores al nou centre de visitants de Santa Pau; la senyalització d'itineraris a diferents municipis de la Garrotxa; la millora de l'accessibilitat dels itineraris a l'EIN de l'Alta Garrotxa; la senyalització de les baumes de Caxurma i Sant Sebastià de Monars; la instal·lació de plafons informatius a les esglésies romàniques de Beuda; la creació d'una colada de lava al voltant del Centre Històric de Santa Pau; la restauració de diferents espais de les Planes d'Hostoles; l'adequació dels itineraris del parc de Pedra Tosca a les Preses; l'activació de visites al jaciment arqueològic de l'Aubert, a la Vall d'en Bas; l'arrajament de la torre del Cos a Montagut i Oix i la rehabilitació del pont de Sant Feliu de Pallerols.

Dins el Pla de Foment de la Generalitat, l'últim ple del Consell de la Garrotxa va aprovar el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot per executar l'Espai Cràter. L'acord va comptar amb el suport de JxCat, ERC i el PSC. La CUP va votar en contra, ja que va dir que no encaixa en el projecte.