Els Bombers de la Generalitat han atès 1142 avisos per vent des de les set de la tarda del dissabte i fins a les set d'aquest diumenge. De fet, de les 6 a les 7 només n'hi ha hagut 5 de nous. Per regions, a la zona metropolitana nord hi ha hagut 597 avisos, a Girona 265, a la metropolitana sud 173 i a les comarques centrals 64. A les Terres de l'Ebre hi ha hagut 17 avisos, a Lleida 14 i a Tarragona 12. El cos ha assegurat que l'episodi ja va de baixa. Han destacat un incident a Sant Ramon (la Segarra) on un mur de 6x2 metres ha caigut al damunt d'un cotxe aparcat a la plaça major del poble. Encara que el vehicle ha quedat molt malmès, no hi ha hagut cap ferit. Protecció Civil ha tancat l'alerta del Pla VENTCAT aquest diumenge al migdia després que acabés l'episodi de més intensitat de vent.

L'estació de les Hortes de Santa Eugènia ha registrat puntes de fins a 80km/h, el que suposa un rècord històric. Aquest vent ha provocat diverses incidències com arbres caiguts i vidres trencats. Segons anuncia el gerio.cat, la branca d'un arbre de grans dimensions ha caigut al carrer del Carme, tallant la circulació i impactant contra la porta d'un supermercat. La caiguda ha arrencat un cable elèctric, el que ha deixat sense subministrament els abonats de la plaça del Vi i el carrer Ciutadans fins a Cort Reial.

Registres històrics

Dissabte a la nit es van registrar 180,7 kilòmetres per hora de ratxa màxima al Montseny, al Puig Sesolles (1.668 metres), la dada més alta dels seus nou anys de dades. A Terrassa, el vent va arribar a bufar a 108 km/h i a Caldes de Montbui, a 105 km/h.

A la ciutat de Girona, a causa del vent, diversos carrers de la ciutat han patit talls de llum durant bona part de la nit.