24 de desembre de 2019
24.12.2019
Diari de Girona

Joventut forma ajuntaments i espais juvenils contra la violència masclista

La Generalitat assessora els treballadors dels albergs de Girona i Olot i comença un cicle de tallers en instituts

23.12.2019 | 23:02
Joventut forma ajuntaments i espais juvenils contra la violència masclista

La Direcció general de Joventut, del Departament de Treball, Afers socials de la Generalitat, forma i assessora personal d'ajuntaments, instituts i equipaments juvenils perquè sàpiguen com abordar les violències masclistes.

Amb aquest propòsit, al llarg del 2020, la Direcció general i l'Agència Catalana de Joventut assessoraran setze consistoris perquè elaborin protocols de prevenció de violències masclistes i sexuals en l'oci nocturn; entre ells, n'hi ha tres de les comarques gironines que l'administració no va concretar.

També s'han realitzat sessions formatives específiques per als treballadors d'albergs de la xarxa Xanascat a Girona i Olot –a més d'altres de Catalunya– sobre el protocol de detecció i tractament d'aquest tipus de situacions.

A més, també a partir del gener, es començaran a impartir tallers adreçats a 1.800 alumnes d'instituts de secundària d'arreu del país amb l'objectiu de reduir els comportaments i els valors masclistes entre els joves. Aquestes activitats, que impliquen un treball conjunt del professorat, l'alumnat i les famílies, s'anomenen «Revoluciona el gènere».

En paral·lel, la «Guia d'activitats per a la prevenció de les violències sexuals» inclosa en la campanya de sensibilització #Malamente s'ha enviat a tots els ajuntaments, consells comarcals i centres educatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook