La Federació d'hostaleria de les comarques gironines preveu una ocupació de fins al 80% durant aquest Nadal en els establiments dels seus associats a l'interior i del 97% la nit de Cap d'Any al Ripollès i la Cerdanya.

El sector espera, en canvi, menys afluència de visitants durant la setmana de Reis perquè la majoria dels hotelers tancaran els establiments per vacances. Per això, auguren una ocupació del 70% a la Cerdanya i el Ripollès i del 50% a la Garrotxa. Al litoral, on només hi ha entre un 20 i un 30% dels hotels oberts, aquesta setmana esperen una ocupació d'entre el 60 i el 70%. Per Cap d'Any, en canvi, preveuen que pugi del 90 al 95% pel que fa a l'Alt Empordà, la Costa Brava centre i la sud.

Les comarques d'interior i de muntanya seran les que tindran una major ocupació aquest Nadal. La federació preveu que a la Cerdanya i al Ripollès s'arribi al 80% i a la Garrotxa, al 70%. A Girona ciutat i rodalies, la previsió se situa en el 60%, mentre que al litoral, on la majoria dels hotels estan tancats, la previsió també és del 60% a la Costa Brava centre i nord; al sud, en canvi, esperen arribar al 70%.

Per Cap d'Any, el sector hoteler augura fregar el 100% a l'interior. En concret, les previsions són d'un 97% d'ocupació hotelera a la Cerdanya i el Ripollès, mentre que a la Garrotxa seran del 90%.

A Girona i entorn, s'espera que l'ocupació sigui del 80%; al litoral, en canvi, serà d'entre el 90 i el 95%. El hotels gironins ofereixen per a aquestes dates paquets especials, el més habitual dels quals inclou el sopar de Cap d'Any, l'allotjament i l'esmorzar. D'altres, a més, ofereixen fins a tres o quatre nits amb esmorzar i sopar la nit del 31 de desembre o sopar, allotjament, esmorzar i ball.

La setmana de Reis les ocupacions podrien ser més baixes, sobretot perquè la majoria dels establiments tancaran per vacances, tot i que s'esperen reserves d'última hora. En aquest sentit, a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès les previsions d'ocupació són del 70%, mentre que a la Garrotxa baixen al 50%. A Girona i rodalies la previsió se situarà en un 50% i al litoral, oscil·larà entre aquest percentatge i el 55%.

Els empresaris del sector creuen que les xifres seran similars a les de l'any passat, tot i que a la costa podrien ser més baixes a l'espera de reserves de darrera hora. La majoria de les estades per a aquestes dates són d'entre dues i tres nits, i els dies amb major ocupació seran el divendres 27 i el dimarts 31 de desembre.

Pel que fa al perfil del turista majoritari d'aquests dies a les comarques de Girona, seran parelles i famílies catalanes, principalment de la ciutat de Barcelona i rodalies; tot i que al Pirineu s'esperen turistes d'altres comarques de la província.

El sector de la restauració augura també una bona ocupació per aquestes dates i espera més reserves els dies 28 i 31 de desembre i l'1 de gener. Pel que fa als preus, els menús de Nadal i Sant Esteve que ofereixen oscil·len entre els 19 i els 23 euros per persones. El dia de Cap d'Any, se situen entre els 80 i els 100 euros.