Avui hi ha quatre parcs de Bombers per falta de personal.

Fonts del sindicat UGT denuncien que aquesta situació es pot repetir durant els dies festius perquè molts dels efectius ja no volen fer més hores extres.

Els quatre equipaments que avui no han obert portes són els de la Jonquera, la Pera, Amer i el de Vall d'Aro. També ho han confirmat fonts de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. Que afirmen que no s'han pogut obrir els parcs per falta de personal que no fa les hores extres i també, perquè han desplaçat els efectius amb criteris operatius estratègics a la resta d'equipaments per donar cobertura a tot el territori gironí.

Amb aquest tancament es posa un cop més de relleu, afirmen fons sindicals, la falta "endèmica" de personal del cos de Bombers.

Aquest sindicat considera que durant aquests dies festius es podria repetir la situació perquè molts efectius no volen fer moltes hores extres. Ja que molts d'ells ja han assolit el topall de les 350 hores anuals. La Direcció General ha permès que es puguin sobrepassar de forma excepcional, però alguns dels efectius ja no en volen fer més, asseguren fonts sindicals.

La imatge de parcs tancats no és nova a la província de Girona. S'ha repetit en diverses ocasions al llarg dels últims anys per la falta de personal.

Per altra banda, alguns dels parcs es troben diverses vegades durant l'any que estan sota mínims. Sovint els passa que efectius que se'ls destinen, s'han de redistribuir en altres parcs i acaben en aquesta situació. Un dels parcs que ho denuncia més és el de Girona ciutat i sovint ho ha expressat a través de les seves xarxes socials.

Aquesta setmana, el departament d'Interior va anunciar la convocatòria de 250 places noves de bomber de l'escala bàsica. Els interessats ja poden presentar les seves sol·licituds, el termini acaba el 24 de gener de 2020.

Durant els anys vinents, les noves convocatòries han de permetre cobrir baixes sobretot procedents de jubilacions i fer créixer el cos d'emergències en nombre d'efectius, segons han dit des del departament més d'una vegada.