La dona de 91 anys que va patir un atracament a casa fa un mes, en el municipi de Sant Jordi Desvalls, va morir diumenge al matí a l'Hospital Sociosanitari Mutuam, a Girona, després d'haver estat ingressada a l'hospital Trueta per contusions.

El robatori es remunta al passat 25 de novembre, quan a dos quarts de vuit del vespre un jove va accedir per la finestra del domicili de la dona, una casa unifamiliar, amb l'objectiu d'aconseguir un botí de diners i joies. El delinqüent va donar-li un cop de puny i la va empènyer, cosa que la va fer caure a terra. Després de regirar les estances de la casa i totes les pertinences personals, va fugir del lloc.

La dona va poder alertar a través del sistema de teleassistència de Dipsalut informant que tenia problemes i els serveis d'emergència es van mobilitzar. El Sistema d'Emergències Mèdiques la va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona per ser tractada de les lesions i ferides que havia rebut a la cara. Els mossos de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Girona van iniciar la pertinent investigació per tal de determinar l'autoria del fets.

Els Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van detenir, l'1 de desembre, un jove de 19 anys veí de Salt com a presumpte autor del delicte de robatori amb violència i intimidació, així com d'un delicte de lesions. El jove havia acumulat set antecedents quan era menor d'edat. El jutjat de guàrdia va decretar l'ingrés a presó provisional, mentre espera la celebració del judici.