28 de desembre de 2019
28.12.2019
Diari de Girona

La Generalitat finança la clausura d'abocadors a Sarrià i Palau-saverdera

L'Agència de Residus de Catalunya atorga 346.898 ? per tancar punts de residus incontrolats en deu municipis

28.12.2019 | 00:11
Residus en abocadors.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat 346.898 euros per clausurar punts d'abocament incontrolat de residus de la construcció, com a resultat de la convocatòria d'ajuts de l'any 2019. A les comarques de Girona, es duran a terme dues clausures d'abocadors, un a Sarrià de Ter –al Gironès– i un altre a Palau-Saverdera –a l'Alt Empordà.

En concret, els diners es destinaran a deu municipis catalans per tancar 42 punts d'abocament. Els imports satisfan el 100% de les quantitats que han sol·licitat els municipis de Sarrià de Ter, Golmés, l'Ametlla de Mar, Palau-Saverdera, Aspa, Vinaixa, Vilagrassa, Tordera, Castellserà i Catllar. Segons va informar l'ARC, l'objectiu és contribuir a la recuperació de les condicions naturals dels terrenys afectats i evitar riscos sobre la salut de les persones o el medi ambient.

La subvenció inclou la retirada dels residus i, també, la clausura i la revegetació del punt d'abocament incontrolat; a més de la redacció del projecte tècnic en el cas que no el porti a terme l'ens local que se'n beneficiï.

El termini d'execució de les actuacions subvencionades serà de vint-i-quatre mesos des de la data de resolució d'atorgament de l'ajut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook