El temps assolellat que està fent durant aquestes festes i el bon estat en què es troba la neu de les pistes d'esquí han provocat que en aquests darrers dies les quatre estacions d'esquí gironines (Masella, La Molina, Vallter 2000 i Vall de Núria) hagin aconseguit dades «molt elevades» d'ocupació de les pistes.

No és d'estranyar que durant aquestes dates els aficionats als esports de neu es desplacin fins a les pistes d'esquí aprofitant les vacances de Nadal, però enguany el bon temps que està fent i, en conseqüència d'això, el bon estat també de les pistes d'esquí, ha provocat que encara augmentés més el nombre d'esquiadors. El dissabte va ser el dia amb més afluència d'aquest mes de desembre en moltes de les estacions.

A Masella, calculen que durant el dissabte van passar més de 9.000 esquiadors per les pistes, dia amb el pic més elevat de l'estació durant aquestes festes. Ahir el nivell d'afluència va disminuir una mica però tot i això s'espera que encara s'elevi una mica més durant els pròxims dies, coincidint amb Cap d'Any. Els allotjaments a peu de pista de l'estació d'esquí dels Pirineus han estat ocupats en un 100% durant aquestes festes.

A una de les estacions del Ripollès, Vallter 2000, calculen que 7.000 esquiadors han accedit a les pistes durant aquests darrers quatre dies, la qual cosa ha provocat que en dues ocasions es restringissin els accessos per «màxima afluència». Ahir el nombre d'esquiadors va elevar-se fins als 2.000 aproximadament, gairebé arribant al límit marcat per les instal·lacions.

A Vall de Núria calculen que del 21 de desembre al 26 de desembre va haver-hi 6.670 visitants, un miler més que els que van tenir l'any passat durant aquestes dates. Pel que fa a la venda de forfets, se n'han venut gairebé 1.700 i s'ha superat també el nombre de vendes de l'any anterior. Pel que fa a aquest cap de setmana, el dissabte també va ser un dels dies més abundants de la temporada amb un total de 2.500 esquiadors. Ahir va disminuir una mica fins als 2.000 però la previsió és que augmenti encara més de cara als pròxims dies.

L'ocupació hotelera també es manté amb xifres molts altes a l'estació de Queralbs. La nit del dissabte es va arribar al 100% d'ocupació i s'espera un 90% durant la nit de cap d'any i un 95% per la nit del dia 2 de gener.

L'estació d'esquí La Molina també ha tingut una gran afluència d'esquiadors durant aquests últims dies. Ahir va realitzar-se a l'estadi FIS Solell la primera cursa social organitzada pel Club Esquí Familiar amb un gran nombre de participació i marcat pel bon temps i el bon estat de la neu de la pista.

Bona qualitat de la neu

La bona qualitat en què es troba la neu ha estat una de les principals raons per les quals tants esquiadors han decidit desplaçar-se fins a les pistes d'esquí durant aquestes festes. A la Molina ahir hi havia 38 pistes i 38 quilòmetres esquiables amb neu pols. Masella obria ahir les seves portes amb un total de 48 pistes i 38 quilòmetres esquiables amb neu pols d'entre 25 i 80 centímetres de gruix.

Les estacions Vallter 2000 i Vall de Núria també van gaudir d'un molt bon estat de la neu. A Vallter 2000 van obrir-se, durant el diumenge, nou de les seves pistes amb una qualitat de la neu en pols, tot i que van haver de restringir l'accés a les instal·lacions durant la primera hora del matí per arribar al màxim d'afluència. A Vall de Núria obrien sis de les onze pistes.