La companyia Atrápalo, especialitzada en la venda on line de viatges, promociona les vuit comarques gironines amb les il·lustracions de tres artistes del dibuix. La campanya promocional «Tú pintas mucho aquí» , que va tenir lloc a finals de novembre i inicis de desembre, representa les vuit comarques gironines amb il·lustracions suggeridores i va atraure 926.881 usuaris de l’Estat espanyol. La innovadora campanya vol donar a conèixer els atractius culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona entre el públic jove català i espanyol.

Des del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme s’ha impulsat la campanya «Tú pintas mucho aquí», a través de la qual es presenten tres il·lustracions i quatre vídeos dirigits a usuaris de l’Estat espanyol.

Del 18 de novembre al 9 de desembre, a la secció de «Viajes» d’atrapalo.com, i dins la categoria de «Los Imperdibles», la col·lecció d’il·lustracions, vídeos i textos relacionats ha divulgat els atractius culturals i paisatgístics de les vuit comarques gironines gràcies al treball realitzat per tres reconeguts artistes: lawäwä, Gato tonto i Camille Vannier. La campanya ha registrat un total de 926.881 usuaris únics, majoritàriament d’entre 25 i 44 anys, repartits en un 41 % per catalans, un 33 % de la Comunitat de Madrid, un 11 % de la Comunitat Valenciana, un 5 % del País Basc, un 5 % de la Comunitat d’Aragó i un 5 % d’altres zones de l’Estat espanyol.

Impacte a internet

Així mateix, els quatre vídeos publicats al canal YouTube d’atrapalo.com han obtingut 6.860 visualitzacions, les publicacions fetes al perfil d’Instagram han obtingut 47.080 impressions, i l’apunt de la revista Houdinis, 7.320 visites.

A més a més, l’impacte ha arribat a més de 800.000 persones mitjançant el butlletí d’informació que reben els usuaris de la publicació digital.

Els artistes que han participat en el projecte són persones vinculades al territori, amb un gran nombre de seguidors a les xarxes socials, que arran d’una visita de reconeixement realitzada el mes de setembre, van inspirar-se, recollir idees i material per elaborar els treballs de dibuix respectius.

Paissatges gironins

D’una banda, l’artista figuerenca Alba Falgarona, àlies Wäwä, va encarregar-se d’interpretar amb els seus dibuixos espais i paisatges de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa. També, Jorge Tabanera, àlies Gatotonto, va representar escenaris de Girona, el Pla de l’Estany i la Selva. I, finalment, l’artista francesa Camille Vannier ha estat l’encarregada de pintar escenes de la Costa Brava.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona asseguren que seguiran treballant amb campanyes de màrqueting i comunicació innovadores a fi de captar nous públics, especialment els joves, que consumeixen continguts més audiovisuals i digitals.