L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, en les pròximes setmanes, començarà les obres de la captació d'aigua que ha de proporcionar servei de xarxa d'aigua potable municipal als nuclis de Sant Iscle de Colltort i de Sant Miquel de Pineda i Pallerols.

Segons ha explicat l'alcalde Artur Colomé (ERC), la captació està formada per un pou, equips mecànics, xarxa d'impulsió, dipòsit de capçalera, instal·lació elèctrica i escomesa. El conjunt està valorat en 318.162 euros que són finançats amb una aportació de 128.165 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua, els ajuts que l'Ajuntament pugui aconseguir i fons del municipi.

La captació suposa la primera fase d'un pla valorat en 1.728.766 euros que ha de repartir la xarxa d'aigua potable per les masies, cases de turisme rural, granges i un centre d'acollida de menors sense tutela distribuïts entre els nuclis de Sant Iscle de Colltort, Sant Miquel de Pineda i Pallerols.

Unes 130 persones es beneficiaran de la xarxa de distribució d'aigua potable municipal, inclosos els menors allotjats al centre de primera acollida. Segons l'alcalde, la intenció és fer les obres per parts i tenir l'abastament acabat abans de la finalització de l'actual mandat.

«De moment començarem les actuacions», ha comentat Artur Colomé. L'alcalde ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament és la de posar fi a una situació que afecta quasi un 10% dels veïns de Sant Feliu de Pallerols. En aquest context, el batlle ha recordat que els veïns de Sant Iscle de Colltort, Sant Miquel de Pineda i Pallerols des de fa temps s'abasteixen de l'aigua dels pous que hi ha a les cases, de la pluja i en alguns casos van a buscar l'aigua «al poble amb cisternes».

La situació dels veïns dels tres nuclis ubicats en una zona situada a uns 4 quilòmetres del nucli fa temps que dura. En mandats anteriors, l'Ajuntament va fer tràmits per aconseguir ajuts, fer projectes i també solucionar el problema del subministament d'aigua als veïns d'aquests nuclis.

Sant Iscle té carretera i té electricitat però la manca d'aigua potable complica la vida de les persones que hi viuen.