La cavalcada presentava importants novetats aquest 2020. Per primer cop els animals que habitualment acompanyaven la comitiva de Ses Majestats no van sortir. Un fet que l'Ajuntament considera que era «necessari», i recorda que ja són moltes les ciutats que han retirat els animals de les diferents cavalcades. La sortida de la comitiva va ser com sempre des del Carrer Nou a les set de la tarda, després dels campaments. La comitiva va recórrer el centre de la ciutat fins al carrer Castelló, on va girar a la dreta fins arribar a la plaça Catalunya, enmig d'una gran quantitat de nens amb els seus fanalets.

En aquest punt Ses Majestats van trobar una altra de les novetats d'aquest any. La zona de baixa intensitat sensorial, on es va rebaixar el volum de la música i es van eliminar els efectes sonors i lluminosos estridents. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va explicar que era important incorporar aquesta zona per fer més «inclusiva» la cavalcada.

Pels volts de dos quarts de nou del vespre els Reis d'Orient van arribar a la Rambla, on hi havia la tercera gran novetat d'aquest any. I és que per primera vegada el recorregut es va alterar i no va arribar al balcó de l'ajuntament, sinó al capdamunt de la Rambla. Un gran escenari ha estat des d'on Ses Majestats van fer els discursos just després que els rebés l'alcaldessa.

En acabar els discursos es va fer l'entrega de premis del concurs de fanalets que prèviament s'havien presentat al migdia al Teatre Jardí. Malgrat tot, tots els nens van rebre un obsequi dels Reis.