07 de gener de 2020
07.01.2020

Els comerços gironins facturen un 2% més que l'any passat per Nadal

Les compres s'han anticipat perquè molts consumidors saben que a última hora s'esgoten molts productes

06.01.2020 | 23:08

Els comerços gironins han fet l'agost en ple hivern després de tancar una bona campanya de Nadal, segons ha explicat el president de l'associació Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer. El petit comerç ha facturat un 2% més que durant les festes de l'any passat i el president de l'associació ha assegurat que els establiments «estan contents». Noguer ha detallat que durant les festes han vist «molta gent al ­carrer i molta gent comprant» als establiments del centre de la ciutat. Això ha portat aquest increment en la facturació del comerç local.

El president de l'associació també ha destacat que aquest Nadal els compradors s'han anticipat més que en anys anteriors per tal de poder trobar els regals que volien. «La gent ha començat a moure's una setmana abans», ha afegit Josep Maria Noguer, «perquè saben que a última hora s'acaben alguns productes». Segons els comerciants, això ha portat a omplir l'armari de paquets uns dies abans i no deixar-ho tot per a última hora.

«Ara que ve el fred»

De tota manera, el president de Girona Centre Eix Comercial ha remarcat que aquest últim cap de setmana també han estat «dies bons» pel que fa a vendes. Tot plegat ha significat per al comerç gironí tancar un 2019 amb bon regust de boca i encetar el 2020 amb bones perspectives. El final de la campanya de Nadal enllaça amb l'inici oficial de les rebaixes d'hivern. Josep Maria Noguer preveu que durant aquesta nova campanya també facturaran un 2% més que en les mateixes dates del 2019. Pel president de l'associació, aquestes xifres es confirmaran si es compleix la previsió meteorològica que indica una baixada en les temperatures. «Aquest desembre ha estat un dels més calorosos i ara que ve el fred per bastants dies ens anirà molt i molt bé», ha afirmat Noguer.

Pels comerciants, l'arribada del fred farà que molts vagin fins a les botigues a buscar roba d'abric i renovar una part de l'armari que fins ara pràcticament encara no havien fet servir des de l'any passat.

Les grans superfícies

L'associació Girona Centre Eix Comercial ha destacat que part de les bones xifres en la facturació del petit comerç es deuen als consumidors que s'acosten a la ciutat atrets per les grans superfícies. Per això, el seu president ha remarcat la importància de mantenir «un equilibri» entre grans superfícies i comerços de proximitat.

Noguer ha insistit que aquests dos models «es complementen» i per això el petit comerç ha de «conviure-hi» i buscar-hi els punts positius, com ara l'efecte crida que generen. A partir d'aquí, el president ha defensat que el comerç local ha de «lluitar amb les nostres armes, que són l'assessorament i l'especialització que tenen dels seus productes».

Any «convuls» a Figueres

A Figueres els comerciants han acabat «relativament contents» amb els números a finals d'any i comencen les rebaixes «amb il·lusió i bones perspectives».

El president de Figueres Comerç Associació, Lluís de Anguera, explica que tanquen l'any amb bones xifres malgrat que ha estat «convuls». En aquest sentit, de Anguera explica que «es va notar» una baixada del comerç francès durant les protestes dels Armilles Grogues, però no pas en els diferents talls dels CDRs o de Tsunami Democràtic a la Jonquera.

En relació amb el nou govern municipal, el president dels comerciants figuerencs explica que «encara és aviat» per valorar com està funcionant. Pel que fa al canvi de recorregut de la cavalcada de Reis –aquest any va acabar a la Rambla–, de Anguera ho veu «positiu», ja que hi cap més gent i pot afavorir les vendes d'última hora al centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook