07 de gener de 2020
07.01.2020

El primer i el segon premi del sorteig, molt repartits per Espanya

Catalunya es beneficia dels dos primers premis, mentre que el tercer passa de llarg i cau a una localitat de València i a Valladolid Creix la facturació d'aquest sorteig de Reis i Madrid és la província on més s'ha gastat, amb 102 milions

06.01.2020 | 23:09
El primer i el segon premi del sorteig, molt repartits per Espanya

Catalunya es convertia ahir en una de les zones d'Espanya afortunades del Sorteig Extraordinari del Nen, que se celebra tradicionament el dia de Reis. En concret, va rebre pessics del primer i més de la meitat del segon premi.

El primer de la rifa, el 57342, va estar molt repartit a tot Espanya, i a Catalunya va repartir sort en diversos municipis catalans. En concret, va caure a Mollet del Vallès (2 milions), Vilanova del Camí (2 milions), Pineda de Mar (200.000 euros) i a l'administració del carrer Baró de Maials de Lleida.

El primer premi està valorat en dos milions d'euros cada sèrie. A tot Espanya s'ha de dir que aquest número va premiar més d'una desena de províncies. Aquest número afortunat va tocar també a Albacete, a Santander; a Rianxo, a la Corunya; a Conca, a Tarancón; Sant Sebastià; Las Palmas de Gran Canaria i a Veguellina de Orbigo, a Lleó. També va ser repartit a Madrid i a Torrejón de Ardoz; a Lorca (Múrcia); a Quintanar de la Orden i a la Villa de Don Fadrique, a Toledo; així com a Manises i Simat de la Valldigna a València.

Pel que fa al segon premi, el 21816, també va estar molt repartit arreu de l'Estat i va esquitxar Catalunya. Aquest número va deixar una pluja de milions a la ciutat de Girona. La loteria Sagarrull va repartir 28 sèries, més de la meitat d'aquest premi. Això suposa haver repartit més de 21 milions d'euros.

Les altres localitats catalanes que van tenir sort amb el 21816 són Lleida, Barberà del Vallès, Llagostera, Vic, Artés i Figueres. El segon premi va repartir 750.000 euros per sèrie. Va anar a parar a una vintena de províncies espanyoles. Entre elles, a Alacant, per Benidorm, Sant Joan i Sant Miquel de les Salines; a Almeria, a la localitat d'Adra, i a Hornachos, a Badajoz.

Res del tercer a Catalunya

En canvi, el tercer premi, el 26706, que reparteix 250.000 euros per sèrie, va passar de llarg de Catalunya i va tocar a una administració de Torrent, a la demarcació de València, i a una altra de Valladolid.

El sorteig de la loteria del Nen ha assolit una facturació total de 732 milions d'euros, segons dades provisionals, cosa que suposa un creixement del 0,24% respecte a l'any anterior. Madrid ha estat la província que més ha facturat (102 milions d'euros), davant els 355.420 euros de Melilla.

La despesa mitjana per habitant va ser de 15,68 euros; Sòria, la província de major despesa per habitant (50,3 euros) i Melilla, la que menys va gastar (4,1 euros).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook