L'institut escola una organització d'Olot que treballa amb les indústries càrnies i agroalimentàries, la Fundació Krea, són els dos guardonats gironins en la primera edició dels premis #FPCat, que concedeixen els departaments d'Educació i de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat per reconèixer les bones pràctiques en l'àmbit de la formació professional.

L'administració va donar a conèixer dilluns el llistat de les primeres persones, centres i col·lectius que rebran aquest guardó. Entre una dotzena de premiats, només hi ha dos representants de les comarques de Girona: l'institut escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, amb una història formativa que ja supera els cinquanta anys, i la Fundació Krea, que es dedica a la formació integral del personal d'indústries càrnies i agroalimentàries.

En una data encara per concretar, ambdues institucions recolliran el seu premi, que s'emmarca en la categoria de centres formatius. Dintre d'aquesta mateixa modalitat, les dues conselleries implicades també han premiat l'institut escola del Treball, de Barcelona, i l'Institut municipal d'educació i treball de Vilanova i la Geltrú.

A més de la dels centres, els premis #FPCat compten amb dues categories més: una que distingeix les trajectòries individuals de diferents persones -sis en aquesta primera edició que es correspon a 2019- i una altra que reconeix empreses i entitats -amb quatre premiats, tot i que un primer paquet està format per tres associacions relacionades amb la salut mental, l'economia social i els trastorns de l'espectre autista.

Els consellers d'Educació i de Treball, Afers socials i Famílies, Josep Bargalló i Chakir el Homrani, respectivament, signen la resolució que designa els noms dels premiats; aquests rebran un diploma i un guardó acreditatiu en el transcurs d'un acte públic.