Un 29,5% dels habitatges de Castellfollit de la Roca estan buits. L'alcalde de Castellfollit ha explicat que un estudi recent ha comptabilitzat que a la localitat hi a 118 habitatges buits. Si tenim en compte que a la localitat hi ha uns 400 habitatges, el 29,5% dels habitatges de Castellfollit estan desocupats.

Reverter ha explicat que una part dels habitatges buits van ser fets en temps de la bombolla immobiliària i ara són propietat dels bancs perquè els seus primers propietaris no van poder pagar les hipoteques. Segons ell, també n'hi ha que són de propietaris que no els rehabiliten ni els posen a lloguer.

El problema dels habitatges buits a Castellfollit va començar a transcendir a finals del 2017, quan una primera part de l'estudi va descobrir que 30 de les 152 cases del nucli antic de la localitat estaven buides. És a dir, un 24,5% dels habitatges del nucli antic estaven buits.

L'alcalde ha explicat que una alternativa per buscar rendiment als habitatges buits a la localitat són els pisos turístics. Ha comentat que tenen comptabilitzats 15 pisos turístics. Pel que fa a habitatges de lloguer social, ha explicat que tenen els de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya al carrer Filadores. Castellfollit té uns elevats percentatges d'habitatges buits i ha perdut habitants. En les últimes eleccions, el fet d'haver baixat de 1.000 habitants va patir una reducció de regidors i en comptes dels nou que havia tingut en el mandat 2015-2019, ara en té set.