Inspecció de Treball ha avisat a Ryanair que la decisió d'acomiadar tots els treballadors que no van acceptar el canvi de contracte per un fixe discontinu "podria resultar contrària a l'ordenament jurídic". Així ho afirma un informe emès per aquest organisme del Ministeri de Treball en què també acusa l'aerolínia irlandesa d'haver "reservat informació" en les negociacions sobre el tancament de la base, ja que el canvi de contracte no s'hauria d'haver presentat "com una mera hipòtesi" en els representants dels treballadors. Segons el document Ryanair no "hauria adoptat una decisió clara" sobre transformar els contractes fixes a fixes discontinus com una mesura condicionant al tancament de la base gironina.

Un informe d'Inspecció de Treball determina que la decisió de Ryanair d'acomiadar els treballadors que no van acceptar el canvi de contracte de fixes a fixes discontinus "podria resultar contrària a l'ordenament jurídic" per tal com l'empresa ha realitzat les negociacions amb els sindicats durant el tancament de la base gironina.

El document considera que l'empresa no "hauria adoptat una decisió clara, terminant i inequívoca" durant les negociacions i hauria plantejat aquesta alternativa com "una mera hipòtesi". De fet, l'informe culpa l'empresa d'haver-se "dedicat a explorar" aquest canvi contractual, cosa que ho veu "legítim" però el fet de no haver-ho posat sobre la taula fins a la data límit del tancament "no és suficient per poder ser considerat emparat en la legalitat".

D'altra banda, l'organisme depenent del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social avisa l'empresa que ha "tingut coneixement" d'algunes "vulneracions" en els canvis de contractes i per això adverteix l'aerolínia que compleixi la normativa legal sobre conversions contractuals.

A més, el document també recomana que l'empresa hauria d'haver iniciat un procés de mediació abans d'efectuar la decisió d'acomiadar els treballadors després del període de consultes establert entre empresa i sindicats.