La restauració de la façana de Sant Esteve començarà en els dies vinents. La previsió és que el pròxim dijous, dia 16 de gener, posin la bastida. Preveuen que les obres han de durar entre 10 i 12 mesos. Durant aquest temps, no es podrà entrar per l'accés principal i l'accés serà per l'entrada lateral. Les obres tenen un cost de 263.000 euros, dels quals la Generalitat n'aporta 80.000, la Diputació 35.000 i la resta s'ha de finançar entre el Bisbat i una col·lecta.

L'actuació, que ha de començar la setmana vinent, consistirà a millorar l'estat de la pedra. Es tracta d'una pedra que ha patit l'erosió de la pluja i es desfulla. Per tal d'evitar el desgast corregiran l'evacuació de les aigües. Treuran la pols i la molsa que s'hi ha posat amb el temps. També estabilitzaran les zones més malmeses amb morter.

Aquesta vegada la millora de la façana no comportarà la restitució de les imatges que van ser destruïdes l'agost del 1936. Això no obstant, la previsió és reposar-les tan aviat com sigui possible. El que si preveuen és restaurar una capella neoclàssica de l'interior.

L'Associació Amics de Sant Esteve fa anys que tira endavant un procés de recuperació de l'església de Sant Esteve.