L'Associació de Turisme Garrotxa, l'Associació de Càmpings de Girona i la professora i investigadora de la Universitat de Girona Dolors Vidal Casellas reben avui els Guardons del Turisme de Catalunya que entrega la Generalitat. L'organització garrotxina ha guanyat el premi en la categoria d'innovació en accions promocionals i comercialització, mentre que l'entitat de càmpings ho ha fet en la de turisme responsable i l'acadèmica de la UdG pel millor projecte de coneixement i recerca sobre el sector turístic.

L'objectiu d'aquests guardons és reconèixer «la feina del sector turístic català i la seva contribució per fer de Catalunya una destinació referent a escala internacional» -tal com va indicar ahir l'administració.

Els premis s'estructuren en cinc categories, les tres esmentades i les dues següents: millor experiència turística, que rep l'Ajuntament d'Aitona pel projecte «Ruta de la flor rosa del presseguer», i el Premi Enoturisme, que s'adjudica a l'hotel i restaurant Cal Llop, de Gratallops.

El president del Govern català, Quim Torra, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, presideixen l'acte d'entrega dels guardons avui a les 6 de la tarda, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La cerimònia també comptarà amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font.