L'Ajuntament d'Esponellà va presentar tres projectes per optar al finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), entre els quals destaca la creació d'un nou espai de cotreball - coworking- al costat del consistori, a l'antic mas de Cal Baró.

Segons va explicar a Diari de Girona l'alcalde, David Juan Garganta, es tracta d'«una idea molt senzilla» dirigida a professionals autònoms del nucli d'Esponellà, especialment els joves, per tal que puguin treballar amb una bona connexió de xarxa. El projecte, de 120.000 euros, consisteix en un edifici d'entre 80 i 100 m2 d'una sola planta amb un altell i s'anomenarà «La Cabanya». Els altres dos projectes són una depuradora i el sistema de recollida de residus amb bústies individualitzades.

Un centre cívic a Fontcoberta

L'Ajuntament de Fontcoberta, per la seva banda, opta al finançament pel projecte d'un nou centre cívic i casal de gent gran a l'antiga rectoria de Vilavenut, que compta amb un pressupost de més de 130.000 euros.

A més, també ha posat damunt la taula la tercera i última fase de reurbanització de la carretera GIP-5121 -que uneix Cabanelles i Banyoles-, que es vol adequar com a carrer en el tram que creua el nucli de Melianta, adaptant les voreres i soterrant els serveis de subministrament, per un import de 320.000 euros.