10 de gener de 2020
10.01.2020

L'ACA i el Consorci de la Costa Brava milloraran el sanejament a cinc pobles

Els dos organismes invertiran 2,1 milions d'euros a Roses, Empuriabrava, Sant Feliu de Guíxols, Blanes i Lloret S'hauran de reformar estacions de bombament i millorar el transport d'aigües residuals a la depuradora

10.01.2020 | 00:24
Les instal·lacions d'aigües residuals a Roses.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consorci de la Costa Brava invertiran 2,1 milions d'euros en la millora del sanejament de les aigües residuals de Roses i Empuriabrava i Sant Feliu de Guíxols. En concret, a Sant Feliu es preveu la reforma de l'estació de bombament amb una inversió de 751.000 euros. Es tracta de la mateixa remodelació que cal fer a Roses, si bé allà la inversió haurà de ser de 886.200 euros. El tercer conveni destinat a millorar les instal·lacions de sanejament consistirà en les obres per remodelar i ampliar el pretractament al sistema d'Empuriabrava, amb una inversió propera als 398.200 euros. A més, també s'ha acordat la redacció de dos projectes per fer el mateix a Blanes i Lloret de Mar.

A Sant Feliu de Guíxols, els treballs previstos serviran per millorar el transport de les aigües residuals generades cap a la depuradora de Castell - Platja d'Aro. L'aigua, degudament depurada, s'aporta al mar, amb la qual cosa es contribueix al bon estat de les aigües litorals. Es tracta d'una depuradora biològica amb tractament terciari amb una capacitat de 35.000 m3/dia, equivalent a una població de 175.000 habitants. A més de la depuradora, aquest sistema compta amb una xarxa de col·lectors de prop de catorze quilòmetres

Pel que fa a Roses, es tracta d'una depuradora, de tipus biològic i amb tractament terciari, que té un cabal de disseny de 25.000 m3/dia, que equival a una població de 114.583 habitants. Disposa també d'una xarxa de col·lectors de catorze quilòmetres que fa possible la recollida de les aigües residuals generades a la localitat alt-empordanesa i als seus diversos nuclis per ser tractades a la depuradora. En aquest cas, la instal·lació es va posar en servei el 1974 i 25 anys més tard es va ampliar. Les obres que es faran a partir d'ara han de permetre una millor impulsió de les aigües residuals.

A Empuriabrava, l'actuació es concentra en la primera fase del procés de depuració, i consisteix a retirar els residus sòlids com pedres, graves o sorres del cabal. L'aigua, degudament depurada, s'aporta a la conca de la Muga i als aiguamolls de l'Empordà, amb la qual cosa es contribueix al seu bon estat ecològic.


Millores a Blanes i Lloret

D'altra banda, els altres dos acords impulsaran la redacció de projectes constructius, concretament per millorar el bombament interceptor i la connexió amb la depuradora de Blanes (45.900 euros) i l'ampliació de la capacitat del col·lector d'impulsió des de l'estació de bombament de Fenals fins al sistema de Lloret de Mar (31.000 euros).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit