L'Ajuntament de Montagut i Oix ha demanat ajuts per valor de 370.000 euros al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya 2020-24 per transformar l'edifici de l'antic ajuntament en un immoble de cohabitatge.

L'alcaldessa, Mònica Boix (JuntsxCat), ha explicat que el projecte consisteix en la creació de sis habitatges per a persones o matrimonis amb necessitats de seguiment. Per exemple, persones d'edat o faltades de salut. A més dels sis habitatges, han previst un espai comú i l'assistència d'un coordinador.

Boix ha explicat que han presentat memòries valorades a les dues línies del Pla Únic d'Obres i Serveis. Ha assenyalat que van prendre compromís amb la idea a l'inici del mandat i han tingut molt poc temps de preparar les peticions d'ajuts. Això no obstant, l'alcaldessa de Montagut i Oix ha expressat la seva confiança en l'obtenció dels ajuts.

En cas que els arribin els 370.000 euros, segons ha explicat, tindran coberta la major part del cost del projecte que està valorat en uns 400.000 euros.

L'Ajuntament va deixar d'utilitzar l'edifici el desembre del 2016 quan va estrenar la nova casa de la vila. Ara, als baixos de l'edifici vell encara hi ha una oficina de correus.

Boix ha explicat que l'edifici per transformar havia fet funcions d'escola i de dispensari mèdic abans de ser la seu de l'Ajuntament. És un edifici molt cèntric a l'entrada del nucli urbà i prop de les escoles.