El nou ambaixador d'Olot, Xavier de Bolós Granados, de 33 anys, treballa en l'estudi de viabilitat de futures centrals geotèrmiques a Mèxic i en la investigació de riscos geològics al camp volcànic, situat a Michoacán (Mèxic).

Ahir va explicar que quan el magma està prop de la superfície es pot aprofitar per fer una geotèrmia capaç d'alimentar centrals elèctriques. Si bé això és possible a Mèxic, segons ell, a la Zona Volcànica de la Garrotxa no.

El motiu és que el magma que va fer els volcans de la Garrotxa està molt lluny de la superfície. El que sí es pot fer és aprofitar el subsòl per no haver de refredar l'aigua a l'estiu i escalfar-la a l'hivern. D'aquesta manera, es pot climatitzar un edifici.

També s'ha encarregat de codirigir i produir un documental sobre un volcà mexicà, el Paricutin. El documental es va preestrenar ahir a Olot.

Abans, l'alcalde, Josep Berga, acompanyat de les regidores Imma Muñoz i Adriana Francés, li va fer lliurament de la insígnia de la ciutat després de signar en el llibre d'honor. Berga va destacar la trajectòria de Bolós en la investigació i recerca.