Protecció Civil de la Generalitat va organitzar divendres al migdia, juntament amb l'empresa Esteve Química, de Celrà, un simulacre d'emergència que va consistir en la simulació de l'emissió de gasos tòxics per la barreja de dos productes.

L'objectiu de l'exercici era provar la recepció dels mitjans externs i la transferència d'informació; comprovar l'equipament de protecció de l'equip d'intervenció -roba, màscara, bombones d'aire, casc i guants-; i treballar el rescat de la persona ferida.

L'exercici va simular una emissió de gasos tòxics a l'àrea de serveis produïda en barrejar dos productes incompatibles, sense que hi hagués cap afectació a l'exterior de l'empresa. Seguint el protocol, un cop produïda la barreja, el dispositiu d'alerta del treballador que va quedar inconscient va donar l'avís i el cap d'emergència va activar el Pla d'autoprotecció. Alhora, l'empresa va sol·licitar ajuda al telèfon 112, al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya de Protecció Civil i als vigilants municipals de Celrà.