Uns 200 manifestats antifeixistes es van concentrar ahir al matí a la plaça del Vi de Girona per impedir que Vox hi fes al migdia una concentració que formava part de la convocatòria davant de tots els ajuntaments espanyols sota el lema «Espanya existeix» per protestar contra la coalició entre el PSOE i Unides Podem.

Al voltant de tres quarts d'una del migdia, una cinquantena de manifestants de Vox es reunien amb els Mossos d'Esquadra a la plaça Catalunya, que els recomanaven no entrar a la plaça del Vi, per evitar incidents, ja que els manifestants antifeixistes hi havien arribat abans. Després d'uns moments de negociació amb els agents, els manifestants, amb el diputat per Barcelona Juanjo Aizcorbe al capdavant, van insistir a anar fins a la plaça per llegir el manifest, desobeint la recomanació dels Mossos, que a més, asseguraven que el partit havia entrat la petició fora de termini.

Davant la insistència de Vox, els Mossos, que tenien un ampli desplegament tant en els accessos com a la mateixa plaça del Vi, van dividir la plaça i van desplegar un cordó policial per separar els dos grups. Els manifestants de Vox van arribar a la plaça entre crits de «Stop feixisme» i «Girona serà la tomba del feixisme» des d'uns potents altaveus instal·lats en un dels balcons de la plaça.

L'efecte dels altaveus va impedir que Vox pogués realitzar la lectura del seu manifest, i després d'uns minuts de tensió amb crits creuats per part dels dos bàndols («Puigdemont a prisión», «Viva España», «Nazis no»...), i sense que hi hagués cap incident remarcable, la formació ultradretana va decidir marxar de la plaça, mentre s'escoltaven Els Segadors als altaveus i entre crits de celebració dels manifestants antifeixistes.