L'inspector Emili Garcia ja és el nou cap de la Policia Local de Banyolesdesprés d'haver-se presentat a un concurs d'oposició de promoció interna, segons va informar ahir l'Ajuntament del municipi.

Garcia, de 45 anys, va entrar al cos de policia de Banyoles com a agent fa prop de 15 anys i des de llavors ha anat ascendint com a caporal, sergent i inspector. Actualment, ocupava els càrrecs de cap de l'Oficina Tècnica, cap de Seguretat Ciutadana i responsable de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Llicenciat en Magisteri d'Educació Física, Garcia ha complert amb tots els requisits mínims per optar al càrrec. Així, doncs, substituirà l'inspector Gregori Martínez, que des d'aquest mes és el nou cap de la Policia Local de Salt.

El regidor de Seguretat, Lluís Costabella, va reconèixer la bona feina i trajectòria de Martínez, que feia més de 13 anys que estava al servei de la capital del Pla de l'Estany i van explicar que, des de l'equip de govern, entenen la seva decisió, ja que Salt és «un ajuntament més dotat de personal i equip humà».

El cos de la Policia Local de Banyoles compta amb 28 agents en total, una plantilla que el consistori preveu ampliar, durant aquest mandat, fins als 30.