El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ordenarà aquest proper diumenge Antoni Coll com a nou prevere de la diòcesi. En un context en què cada vegada hi ha menys vocacions, aquesta serà la primera ordenació sacerdotal a la diòcesi de Girona en el darrer any i mig, ja que l'última va ser la de mossèn Dagoberto Rojas, l'abril de 2018.

Nascut a Girona l'any 1967, mossèn Coll col·labora actualment amb la parròquia de Sant Esteve de Caldes de Malavella, amb l'arxiprestat de la Selva i amb la notaria del Bisbat. Durant els seus anys de formació al seminari, a més, ha prestat els seus serveis a les parròquies de Santa Maria de Blanes i Santa Maria de Pineda de Mar. La cerimònia tindrà lloc a les cinc de la tarda a la Catedral de Girona.

Coll va ser ordenat diaca -el pas previ al presbiterat- el passat mes de setembre, en una cerimònia conjunta amb Andreu Soler, que es va convertir en diaca permanent. En aquell moment, Coll va explicar que la seva decisió era la «resposta a una crida». «Tota vocació cristiana és una opció fonamental de vida, i la meva, després d'un procés de discerniment, veig que és fer-me capellà, un cop fet el pas pel diaconat», va explicar, en declaracions als mitjans de comunicació del Bisbat. «Al llarg d'aquest període et sents com empès i vas descobrint l'actuació del Senyor en els fets concrets i en les persones amb qui et vas trobant, i és d'aquesta manera que vas endevinant traces de la presència de Déu», va afegir. De cara a la seva propera etapa com a prevere, Coll va assenyalar que aquesta figura ha de ser «una persona propera a tothom, tant als creients com als allunyats o indiferents», i va considerar que un capellà ha de ser un home «que està obert als altres».

Segons dades de l'any 2019, al Bisbat de Girona hi havia 135 capellans, nou menys que durant el 2018, i les vocacions segueixen anant a la baixa.