La Generalitat, a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), estudia un presumpte cas de maltractament a Girona d'uns pares cap al seu nadó, de quatre setmanes de vida. Segons ha pogut saber El Periódico, l'alerta la va donar ahir l'hospital Josep Trueta, després de detectar lesions en el cos del menor que podrien ser compatibles amb un cas de maltractament.

El nadó va arribar al servei d'urgències del centre hospitalari entre les onze i les dotze de la nit de dilluns passat per una lesió, segons han confirmat fonts del departament de Treball, Afers Socials i Famílies . En realitzar-li l'exploració mèdica els sanitaris van observar que aquesta lesió era compatible amb un cas de maltractament infantil, a més de constatar lesions anteriors en el cos del nounat. Els metges van alertar llavors els Mossos d'Esquadra, que al seu torn van activar els professionals de la DGAIA.

La Generalitat estudia el cas d'aquesta família, que té altres fills que podrien haver estat víctimes dels seus progenitors.

Ni l'hospital ni la Generalitat han confirmat ni desmentit els fets. Segons les últimes dades disponibles de la Conselleria d'Afers Socials, fins al 30 de novembre de l'any passat els hospitals catalans van detectar 420 casos de maltractament infantil. Són 29 expedients menys que els que hi va haver en el mateix període de 2018.

La DGAIA és l'organisme que promou el benestar de la infància i l'adolescència en alt risc de marginació social amb l'objectiu de contribuir al seu desenvolupament personal. També exerceix la protecció i tutela dels infants i adolescents desemparats.