La Fira de les 40 hores de Ripoll, que compta amb més de 100 anys d'història, s'avançarà uns dies i se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de març, tal com marca el calendari de la Pasqua cristiana. La nova edició d'aquesta fira multisectorial aspira a assolir els 30.000 visitants i per això comptarà amb més de 180 expositors, entre parades, carpes i estands, tal com ja va aconseguir l'edició passada.

L'organitzador de la fira, l'Ajuntament de Ripoll, sosté que la campanya de promoció té l'objectiu d'atraure visitants de tot Catalunya, més enllà del Ripollès i de les comarques veïnes com la Garrotxa, Osona, l'Alt i el Baix Empordà, el Berguedà o la Cerdanya.

D'altra banda, en la mateixa línia que l'any passat, el consistori ha anunciat que la fira s'ubicarà al passeig de Sant Joan i al centre de la Vila, a més del Sector d'Automoció, el d'Emprenedors i noves empreses. Hi seran presents l'Aparador del Comerç, la Mostra d'Entitats o les activitats d'Antiguitats, Editorials i Llibres, Productes del Ripollès, el Tastatast o la segona edició del CelebraFest, que l'any passat va tenir, segons apunta, una «molt bona acollida».