L'escola de Sant Esteve de Guialbes (Vilademuls) comença avui el trasllat a les noves aules d'infantil, després d'haver estat des del passat mes de juliol en obres per remodelar i ampliar les instal·lacions. Els treballs -pressupostats en gairebé 400.000 euros- beneficien principalment els 31 alumnes d'educació que es distribuiran en dos grups a les noves aules, amb una classe de 18 alumnes de P3 i P4 i una altra de 13 alumnes de P5. Entre les dues classes hi ha una petita cambra de bany entremig.

També s'hi ubicaran el despatx de direcció i uns lavabos més grans. A més, també es va rehabilitar una part antiga per posar-hi la nova biblioteca i una aula, però que ja va estrenar-se al setembre. El trasllat d'infantil arrenca a les nou del matí, coincidint amb l'horari lectiu del centre i es portarà a terme pels mateixos mestres i famílies voluntàries, ja que no es disposa de brigada municipal.

Segons va explicar a Diari de Girona la directora de l'escola, Anna Gay, s'anirà fent durant tota la setmana per tenir-ho tot a punt el proper dilluns. «Guanyem molt, cada any creix el nombre d'alumnes», va apuntar Gay, que va al·ludir a «l'entorn natural molt privilegiat» i al projecte en educació emocional com a principals punts forts de l'escola, on estan matriculats actualment 97 alumnes.