El ple de Sant Gregori va decidir per unanimitat tirar endavant el projecte de la passera sobre el riu Ter, que té previst connectar els municipis de Sant Gregori i Bescanó, així com la unió amb el camí ral de la Vall del Llémena.

D'aquesta manera, la corporació va aprovar el conveni amb el Consorci de Vies Verdes de Girona, que coordinarà i gestionarà els treballs. Es preveu aprovar el projecte definitiu al febrer per poder-lo licitar. Bescanó, per la seva banda, ho ha de passar pel ple d'aquest mes, ja que es tracta d'un projecte finançat pels dos consistoris, 60% el de Bescanó i 40% el de Sant Gregori.

Es tracta d'una estructura metàl·lica senzilla per a vianants i bicicletes, que farà 135 metres de longitud i costarà 687.992 euros, dels quals més de 540.000 estaran subvencionats. A més, també s'ha d'afegir el tram de via ciclable que uneix amb el camí ral que va fins a Girona, que s'eleva a 162.663 euros i que assumirà l'ajuntament de Sant Gregori. Segons el seu alcalde, Quim Roca, es tracta d' «un projecte molt madur» que ja fa uns quants anys que demanen els veïns. Fins ara, es comptava amb passeres provisionals.