La Policia Nacional de Girona ja té nou comissari coordinador de fronteres terrestres. Es tracta de Juan Antonio Gallardo, de 62 anys i que fins ara treballava a Badajoz.

Acaba d'ascendir a comissari i aquest càrrec serà el primer que ostenta en aquest grau policial. Juan Antonio Gallardo, natural de Villafranca de los Barros (Badajoz), va prendre possessió «formal» aquest dimarts després que fos presentat davant del subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon. A la trobada també hi va ser present el comissari d'operacions de Girona, Leoncio Martínez, que ocupa de forma accidental la posició de comissari provincial del Cos Nacional de Policia (CNP) a Girona després de la mort aquest desembre del comissari, Luis César Suanzes.

Suanzes de fet és qui fins a l'estiu passat ocupava la plaça de comissari coordinador de fronteres terrestres, que té la seu a la comissaria de la Jonquera. Però la vacant de comissari principal amb la jubilació de l'anterior -Francisco Pamplona- va fer que es traslladés a Girona per ocupar el nou càrrec. Va morir al desembre després d'estar poc més de quatre mesos en aquest lloc.

El nou comissari de fronteres terrestres no ha ocupat mai cap mena de càrrec a Catalunya però hi ha fet algun servei puntual. Va entrar a la Policia Nacional el 1978 i des de llavors ha tingut diversos càrrecs i treballat en diferents àrees. La seva carrera, com explica, s'ha centrat sobretot al País Basc, Madrid i la província de Badajoz.

A terres basques, ha format part del Grup Especial d'Operacions. A Madrid va formar part de la policia científica. A la província de Badajoz, va ser cap de la comissaria local del CNP d'Almendralejo i també ha format part de la Brigada Provincial d'Informació d'aquesta zona d'Extremadura. El comissari destaca que ha passat per totes les cinc àrees policials que té el cos.

Està titulat en Dret i diplomat en Ciències Policials. Ha comptat amb diverses condecoracions al llarg de la seva trajectòria, entre les quals destaca una medalla al mèrit policial amb distintiu vermell.

El nou comissari fa pocs dies que ha arribat a la Jonquera i destaca que és una de les fronteres «si no és la més important, una de les més rellevants de tot Espanya». Subratlla que s'ha trobat amb gent molt preparada en tema de fronteres i documentació.

El nou cap de fronteres terrestres de Girona té clares les prioritats del càrrec però remarca que «és una àrea molt àmplia i actualment de màxima actualitat, sobretot per tema de menors migrants desemparats, tràfic d'éssers humans», entre d'altres. Afirma que treballarà per combatre la immigració irregular, l'explotació sexual i laboral així com el crim organitzat, entre els principals eixos.