L'Ajuntament de Porqueres va publicar dimecres les ordenances fiscals definitives per al 2020, que modifiquen, entre d'altres, les tarifes del centre de dia de gent gran -amb una pujada del 4,4%-, i suprimeixen la bonificació del 50% que tenien fins ara els vehicles amb més de 25 anys d'antiguitat.

La pujada del 4,4% de les quotes del Centre de Serveis de la Gent Gran de Porqueres, gestionat per l'empresa pública Sumar Acció Social, eleva a 225 euros al mes el cost dels usuaris d'estada sencera de vuit hores (amb dinar inclòs), 170 euros mensuals per una plaça municipal i 112 euros la mitja estada de 4 hores.

Segons va explicar a Diari de Girona l'alcalde, Francesc Castañer, aquest increment ve motivat per l'actualització de sous del personal i a l'ampliació de les instal·lacions -ubicades a la plaça Major del municipi- que va estrenar-se al març i que va permetre incorporar més de sis places noves. El cost de les obres va ser de 122.064,80 euros.

A més, la modificació d'ordenances fiscals també preveu una pujada del lloguer que ha passat dels 75 als 100 euros al dia.

Cotxes de més de 25 anys

Segons el consistori, se suprimeix la bonificació del 50% de l'impost de vehicles que gaudien aquells de més antiguitat. «No tenia molt sentit», va explicar Castañer, ja que per «motius ambientals» són aquests els cotxes que contaminen més. Tot i així, va apuntar que «no són tan extrems com Barcelona, que han prohibit la circulació d'aquests vehicles». Ara bé, els vehicles catalogats com a vehicles històrics continuen estant exempts de l'impost, va aclarir, sempre que comptin amb la declaració administrativa corresponent de la DGT.