Les obres de millora de la façana de obres Sant Esteve van començar ahir al matí amb la instal·lació de la bastida que durant un any haurà de sostenir els operaris que netejaran i consolidaran els elements de la cara principal del temple. Les obres seran supervisades per tècnics de la Generalitat. Mentre durin les obres, tancaran l'entrada principal i l'accés serà per una porta lateral.

Les obres tenen un cost de 263.000 euros, dels quals la Generalitat aporta 80.000 euros i la Diputació 35.000 euros. Ahir, l'alcalde d'Olot, Josep Berga (JuntsxCat) va anunciar que l'Ajuntament també col·laborarà en l'obra. Va explicar que l'Ajuntament farà aportacions segons les demandes dels pabordes de l'església de Sant Esteve i del santuari del Tura.

Va explicar que durant l'any els pabordes organitzaran activitats perquè els ciutadans puguin col·laborar en el finançament de la millora. «Jo crec que molta gent estarà disposada a aportar-hi alguna cosa perquè al final parlem de la façana de Sant Esteve», va opinar. Berga va recordar que la façana de Sant Esteve és l'element més visible que té Olot.

L'alcalde va considerar que l'aportació de l'Ajuntament voltarà entre els 35.000 i els 40.000 euros. D'aquesta manera, el finançament de les obres ara està garantit en 150.000 euros, un 43% del total.

Berga va definir l'obra de molt necessària. Va recordar que la façana ha estat tapada per una xarxa per evitar que els despreniments facin mal els vianants que passen per sota del temple.

A més dels despreniments de parts de l'obra, la façana pateix els efectes de la humitat que li donen un aspecte fosc amb taques molt visibles. A més, hi ha molsa i molta pols. També hi ha esquerdes provocades pels efectes de l'erosió en les pedres. Un cop hagin fet la façana, faran més millores a l'interior.