La Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat ha tret la tutela del nadó ingressat a l'hospital Trueta als seus pares, de manera preventiva, perquè la criatura podria ser víctima de maltractaments.

La mesura, que la DGAIA qualifica de «desemparament preventiu», indica que, amb tota probabilitat, l'equip d'especialistes encarregats d'avaluar el cas hauria trobat indicis que certificarien l'existència de maltractaments infantils. Els professionals treballen per determinar aquesta qüestió des de dimarts al matí, l'endemà que el servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta activés el protocol pertinent i informés els Mossos d'Esquadra que, al seu torn, van traslladar el cas a Infància.

La criatura va arribar a Urgències per una lesió que una inspecció mèdica va troba sospitosa, igual que marques anteriors.

Des de la direcció general remarquen que la Generalitat ha assumit la tutela del nadó, de només quatre setmanes, preventivament i que ara caldrà esperar a la resolució definitiva de l'expedient. Alhora, la DGAIA indica que la mesura es limita a aquesta criatura i no als seus germans.

El Departament de Treball, Afers socials i Famílies va desplegar, a través d'Infància, un equip d'avaluació format per psicòlegs i treballadors socials. Com a resultat de la seva feina, aquest divendres la Generalitat ha decidit fer-se càrrec de l'infant fins que es prengui una determinació en ferm.