Prop de 5.000 persones de Salt i Salt Banyoles van participar el 2019 en 98 activitats del Projecte d'intervenció comunitària intercultural, 52 a la capital del Pla de l'Estany i 35 al municipi del Gironès. L'Obra Social La Caixa promou la iniciativa, que busca millorar la convivència i la cohesió social, en col·laboració amb els ajuntaments i el teixit social.

S'ha impulsat el projecte «Cuinant Banyoles», en què una vintena de dones d'orígens culturals diversos s'han format com a ajudants de cuina. A Salt, s'ha posat l'accent en la participació femenina a través de l'espai de trobada «Te de Tertúlia» per compartir inquietuds i experiències. En l'àmbit de les religions, a Banyoles s'ha iniciat un treball per construir un espai de diàleg interreligiós per facilitar el coneixement mutu entre les diferents comunitats religioses de la ciutat i a Salt s'ha celebrat la primera Setmana de les religions.

En aquesta última localitat, també s'ha realitzat el taller Salt ober per vacances, que durant tres setmanes organitza una programació d'activitats en format familiar.