Els veïns de Besalú han apostat per la seguretat viària en els últims pressupostos participatius. Segons ha explicat la regidora Fina Surina (JuntsxCat). De les set propostes guanyadores dues tenen relació amb mesures destinades a la seguretat dels vianants.

A més, la proposta de posar passos de vianants a la carretera d'Olot ha estat la més votada i també és la que té un cost més alt 30.000 euros. Segons ha explicat la regidora Fina Surina (JuntsxCat), el projecte consisteix a fer passos de vianants a la rotonda de la zona de la benzinera i davant del supermercat de la sortida del poble en direcció a Olot.

Ha precisat que a més de senyalitzar la carretera, adequaran les voreres i l'enllumenat als nous passos de vianants. Segons ella, es tracta d'una actuació molt necessària perquè hi ha molta gent que travessa la carretera en aquests dos llocs. «Fins i tot han fet un camí enmig dels boixos dels parterres», ha explicat.

L'altra acció per a la seguretat viària que han demanat els veïns és posar bandes de reducció de velocitat a la zona del pont de Figueres. Aquesta acció està valorada en 3.000 euros. Surina ha explicat que els veïns de les cases situades prop del pont s'han queixat del fet que passen molts vehicles amb excés de velocitat. Es tracta de les últimes cases del nucli urbà en direcció a Figueres. Segons Surina, els veïns surten de casa i es troben amb la carretera. El problema segons ella és que alguns dels conductors provinents de Figueres tot i haver-se trobat amb una rotonda i un senyal de prohibit circular a més de cinquanta quilòmetres per hora passen en excés de velocitat