El temporal de pluja, neu, vent i fort onatge es preveu que arribi diumenge a Catalunya i s'allargarà, com a mínim, fins dimecres que ve, segons les previsions del Servei de Meteorologia de Catalunya.

Protecció Civil de Catalunya ha activat l'alerta per la previsió de forts vents a partir de diumenge i la prealerta per neu a cotes de menys de 900 metres i onades de gairebé tres metres.

Diumenge començaran a arribar les pluges per la zona de Lleida, amb fort onatge a la costa, mentre que dilluns el temporal afectarà sobretot les comarques gironines, on es preveuen nevades a cotes baixes, amb un descens clar de les temperatures.

En aquest sector la cota neu començarà entre els 100 i 300 metres. El gruix de neu previst serà important a les comarques de l'interior de Girona i nord de Barcelona, adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya

Pluges importants

També s'esperen pluges considerables entre dilluns i dimarts a les comarques de Girona, amb previsió que es puguin acumular precipitacions superiors als 100 litres per metre quadrat.

Dimarts el vent tendirà a afluixar, continuarà el temporal marítim i la precipitació serà més extensa, tot i que les cotes de neu es restringiran a Pirineu, on s'acumularan gruixos molt destacables.

A partir de dimecres la situació meteorològica començarà a normalitzar-se, amb una clara recuperació de les temperatures, s'han previst les mateixes fonts.