Llagostera va localitzar dijous una quinzena de plaques d'amiant amuntegades al costat d'un camí del Veïnat de Panedes, darrere els Escuts, en direcció al coll de la Cabra Penjada.

La fotografia de Marc Sureda a les xarxes va aixecar una onada d'indignació entre els usuaris que fins i tot va incloure una piulada de l'Ajuntament del municipi, que va titllar l'abocament de «realment lamentable». Tanmateix, van assegurar que des de l'àrea de Medi Ambient estaven «fent les gestions oportunes per tal de procedir a la seva retirada».

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, David Parrón, va informar a Diari de Girona que aquestes plaques no comporten «cap perill per la salut» i que si hagués sigut així, haurien optat, diu, per «la retirada immediata». Ara bé, va advertir que «les fibres de què està fet són cancerígenes, però si les plaques no estan trencades i no es manipulen no hi ha perill d'aspirar les fibres». El consistori contractarà una empresa especialitzada per retirar-les, que preveu que costi uns 1.500 euros.