La borrasca Glòria va entrar amb força a Catalunya durant el dia d'ahir i avui s'espera que entri de valent.

El vent s'ha fet notar sobretot de matinada i els Bombers han hagut de fer fins a 33 actuacions -fins a les set del matí-.

La majoria, 25, han tingut lloc a la comarca de la Selva. La major part dels fets són per problemes en vies per caiguda d'arbres, tendals o alguna claraboia.

A Caldes de Malavella per exemple, un pal de la llum amenaçava de caure aquest matí

Protecció Civil informa que el telèfon 112 ha rebut fins a 67 trucades procedents de la comarca de la Selva fins a les 7 del matí per incidències del temporal. També 21 trucades del Gironès i 14 de la Garrotxa.

A Girona ciutat per exemple, hi ha hagut una ratxa de 47,2 quilòmetres per hora.

Aquest temporal ahir ja es va fer veure amb fortes onades al litoral de la Costa BravaA les quatre de la matinada ja n'hi ha hagut un pic de 10,1 metres a la boia de Begur, que es troba mar endins, però s'espera que puguin assolir els 7 al llarg del dia.

A Blanes per exemple, els efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Brigades Municipals continuen avui dilluns especialment amatents a les conseqüències del temporal. Avui la flota pesquera s'ha quedat a port, en precaució pel fort onatge.

Aquest dilluns tampoc s'han instal·lat al Passeig de Mar les parades del Mercat de Teixits que es fa setmanalment, de la mateixa manera que tampoc ho ha fet el Mercat de Fruites i Verdures al Passeig de Dintre. D'altra banda, la major part dels establiments de restauració que tenen terrasses a l'hivern l'han desmuntat en previsió de mals majors.

Una de les actuacions ha tingut lloc avui al matí al barri de Mas Enlaire, al Carrer Pep Ventura, on havia caigut part d'una estructura de vidre de l'àtic d'un edifici d'aquest vial. S'ha tallat l'accés al trànsit rodat, així com dels vianants i s'ha barrat el pas mentre els Bombers han acabat de serrar la part metàl·lica de l'estructura de balconada que havia caigut al mig del carrer. L'operatiu ha conclòs retirant finalment de la via pública les restes de vidres i material metàl·lic que s'havia desprès.

Per la seva banda, les Brigades Municipals ja van actuar aquest passat diumenge al migdia, netejant la sortida de les rieres de Blanes que van a parar al mar.

Aquest és l'aspecte de la llevantada aquest matí a Blanes:

Aquest era l'aspecte a primera hora del matí a Tossa:

Neu als 200 metres

Avui s'esperen nevades a punts de la Selva, Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà. La cota de neu pot baixar fins als 200 metres i puntualment per sota. Aquest matí ja s'han pogut veure algunes volves en diversos punts de la província.

Fins aquest migdia, la cota de neu pot arribar a baixar fins als 200 metres, tot i que a la tarda anirà pujant fins als 400 metres. S'esperen fortes nevades a cotes altes, on es podrien acumular fins a 10 m de neu a cotes superiors als 900 m, i fins a 20 m de neu a cotes superiors als 1.200 m.

També estan previstes pluges arreu de la província que en tres dies poden acumular entre 100 i 200 litres.

Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per neu, vent, onatge i acumulació de pluja. S'espera que l'episodi de temporal i mal temps s'allargui fins dimecres.