El fort temporal de Llevant que assota Catalunya deixa registres històrics d'onatge, vent i neu, com l'onada de 12 metres registrada mar endins davant el cap de Begur (Baix Empordà) o les ratxes de vent de 122 km/h a Puig Sesolles (Vallès Oriental) i de 116,6 km/h a Cabrils (Maresme), la mesura més forta en els últims 13 anys.

Segons dades recollides del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins a les 13:30 hores d'aquest dilluns ha caigut una nevada "important" al massís dels Ports, al sud de Tarragona, on s'han acumulat més de 28 centímetres de neu a 1.000 metres d'altura, mentre que a Horta de Sant Joan (Terra Alta) hi ha 11 centímetres de neu, a tan sols 488 metres d'altura.

L'SMC ha registrat onades que han superat els 5 metres en gairebé tot el litoral català, amb onades de 5 metres mesurada en la boia de l'entrada del port de Barcelona i de fins a 12 metres a la boia del cap de Begur.

La llevantada ha colpejat amb força el litoral gironí, com mostren els vídeos i les imatges de l'Escala, Platja d'Aro o Fornells (Begur)

Els meteoròlegs han alertat sobretot de l' "excepcionalitat" de les ratxes de vent que han arribat als 121,3 km/h al Puig Sesolles (1.668 metres d'altura), als 116,6 km/h a Cabrils o als 104 km/h a l'Observatori Fabra de Barcelona, on no s'havia mesurat un vent tan fort des dels 114 km/h registrats el 30 de juliol del 2011.

Els meteoròlegs també han indicat que aquest temporal tan fort és inusual que es produeixi en ple hivern i podria ser més habitual a l'estiu.

Si és més habitual a l'hivern la intensa nevada que està caient en molts punts de muntanya, tot i que la neu també s'ha deixat veure aquest matí a localitats com Tivissa (Ribera d'Ebre), Castellcir (Moianès), Sant Feliu de Pallerols (La Garrotxa) i en zones altes, Espolla (Alt Empordà) i Roquetes (Baix Ebre).

Aquest matí també ha nevat a Falset (Priorat), Moià (Moianès), Pujalt (Anoia), la Granadella (Les Garrigues), Espinelves (Osona) i Sant Pau de Segúries (Ripollès).

També les temperatures han caigut i s'han registrat mínimes de -6,2ºC a l'estació meteorològica de Puig Sesolles, -5,5ºC a Vielha (Vall d'Aran), -4,4ºC al Pont de Suert (Alta Ribagorça) o -4.3ºC a Molló (Ripollès).