La borrasca Glòria que afecta les comarques gironines ja ha començat a deixar les primeres nevades.

A quarts de dotze del matí, s'ha començat a complicar la situació viària i Trànsit demana precaució per circular per la GI-555 a Riudarenes i a l'Eix Transversal a l'altura del Coll de Revell a Arbúcies per presència de neu i gel.

A partir de les 14 hores està prevista la restricció a camions pesants de més de 12 tones a la C25 entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners arran de previsió de meteorologia molt adversa a la zona per aquesta tarda i nit

Es tracta de dos trams d'uns tres quilòmetres de longitud on cal anar amb compte.

També a la zona de l'Ardenya - Cadiretes ha començat ja a nevar a mig matí i comença a ser intensa en punts als del massís.

Un dels punts on s'estan veient volves de neu és a Terra Negra. El punt on esmorzen els qui fan la ruta del Pare Pelegrí que va de Tossa de Mar a Santa Coloma de Farners.

També està nevant en zones altes de Llagostera, el Gironès.

Al Puig d'Arques, al Baix Empordà, un ciutadà ha immortalitzat els primers flocs de neu.

Al cim de la muntanya dels Àngels, a les Gavarres, cap a les dotze del migdia també ha començat el temporal amb neu

A mig matí també ha començat a nevar en alguns punts de l'Albera

S'espera que la situació s'intensifiqui de cara a les pròximes hores. La nevada per sobre dels 200 metres es pot deixar veure a la Garrotxa, Ripollès, la Selva i l'Alt Empordà.

Des de la matinada ha començat a nevar al Ripollès. A Molló per exemple, això ha suposat l'activació del Pla d'Actuació Municipal per nevades.

La neu ha enfarinat el municipi però segons informa l'ajuntament a Twitter, de moment, no es detecten incidències.

Demanen precaució a les carreteres i camins municipals. Entre les primeres afectacions de la nevada hi ha que la pista forestal d'Espinavell a Setcases està tancada.

També ha nevat a Sant Pau de Segúries, segons ha informat el Meteocat.

Aquesta nevada està essent forta a punts del Pirineu i també va acompanyada de fortes ratxes de vent. Això ha provocat per exemple, com informa l'estació de Vallter2000, que l'estació s'hagi hagut de tancar així com també els accessos.

L'estació de Vall de Núria quedarà tancada a partir d'aquesta tarda. Aquesta situació es mantindrà almenys fins dimecres, quan es preveu que els efectes del temporal remetin. Les hores vinents s'esperen fortes ratxes de vent i hi ha perill d'allaus.

A banda del Ripollès, la nevada també està afectant una àrea limítrofa amb la Selva. La població d'Espinelves, on segons el Meteocat, aquest matí ja han començat a caure les primeres volves.

Al Ripollès, el servei de transport escolar va amb normalitat tot i que hi ha retard en la línia de Molló a Camprodon, segons informa el Consell Comarcal del Ripollès.

A Beget també comença a precipitar en forma de neu:

A la Garrotxa, en cotes altes, ja s'ha començat a veure les primeres volves de neu aquest matí. Pels volts de les nou, ha nevat a Sant Feliu de Pallerols.

A l'Alt Empordà, ha nevat en diversos punts de l'Albera.

On estan més acostumats a la neu és a les Guilleries, on la nevada s'ha intensificat a la tarda. Aquestes són imatges de Sant Hilari Sacalm.

Temporal marítim i intensificació de les pluges

El dia ha començat amb ratxes de vent important arreu de Catalunya i un important temporal marítim al litoral de la Costa Brava com mostren aquestes imatges de l'Escala, Platja d'Aro i Fornells (Begur).

Així mateix, a mesura que ha anat avançant la jornada, les pluges s'han anat intensificant.