El Departament d'Educació recomana que aquest dimecres no s'obrin els centres educatius del Gironès, l'Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Pla de l'Estany com a mesura preventiva, ja que es preveu que el temporal Gloria augmenti d'intensitat en les properes hores amb fortes ratxes de vent i pluja abundant.

Seran els ajuntaments els que decidiran si les escoles i instituts públics del seu municipi obren o no les portes aquest dimecres.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Girona ja ha decidit que, seguin els consells de la Generalitat, no hi hagi activitat docent.

El conseller Miquel Buch s'ha reunit aquesta tarda amb l'alcaldessa de Girona, els serveis d'emergències, delegats territorials i representants dels consells comarcals per avaluar les conseqüències del temporal a la demarcació.

Buch ha subratllat que el temporal continua i es preveu pluja intensa durant les pròximes hores. A més, ha assenyalat que la borrasca també ha provocat un fort onatge que ha afectat la totalitat del litoral català. "És evident que ha malmès una part important de la costa però la gravetat dels efectes la sabrem un cop hagi acabat l'episodi", ha afegit el conseller.

La UdG suspèn l'activitat acadèmica d'aquest dimecres

En previsió de les complicacions meteorològiques de la borrasca Gloria durant les properes hores, la Universitat de Girona ha decidit suspendre tota l'activitat docent, avaluativa i lectiva per aquest dimecres.