21 de gener de 2020
21.01.2020

Escuma del mar inunda els carrers de Tossa

El temporal ha causat destrosses a dos locals a Blanes i danys a diferents punts litorals

21.01.2020 | 11:12
Escuma del mar inunda els carrers de Tossa

El fort temporal de mar ha deixat a Tossa de Mar una imatge insòlita inundant els carrers propers d'escuma.També s'ha pogut veure a Llançà.

El fenomen es produeix quan el plàncton que està format per proteïnes, lípids i aminoàcids que es generen de l'activitat biològica d'aquests organismes,  en unes determinades condicions quan hi ha temporal crea aquesta mena d'escuma.

A la banda francesa, a Banyuls, s'ha pogut veure una imatge similar.
Des d'ahir al vespre la força de les onades està afectant la costa gironina que es va ressentint de les envestides del mar. A Blanes ha causat danys a dos locals.


El restaurant cala Bona que estava tancat per temporada ha patit destrosses
en entrar l'aigua al seu interior. En un altre punt litoral el mar es va endur portes i material de l'interior d'un local que no està operatiu.Els danys al litoral de Blanes són diversos amb una esquerda a la sortida de la riera o caigudes dels murs que separen la platja del passeig.

L'aigua, com arreu de les poblacions litorals inunda els punts propers com el pàrquing de plaça Catalunya.

A Castelló d'Empúries s'ha demanat no apropar-se als espigons i han senyalitzat els punts amb danys causats per les onades.

Al Baix Empordà, a Platja d'Aro, el mar també ha arribat fins als carrers propers i es demana precaució.A Cadaqués es mantenen tancades des d'ahir al trànsit les ribes (Poal, Nemesi Llorens i sa Riera) i es demana també no apropar-se.A l'Escala el mar ha arrencat peces de la barana del passeig del centre històric. Ha arrancat les parts superiors i les ha llançat en punts com el Port de'n Perris. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook