El temporal està deixant imatges insòlites o poc habituals. A Tossa de Mar l'escuma del mar va inundar els carrers propers que van sorprende veïns i comerciants. Amb menys intensitat el fenomen causat per la materia orgànica del mar en determinades condicions es va poder veure també a algun punt de Llançà i a la Catalunya Nord, a Banyuls.

El fenomen es produeix quan el plàncton del mar que està format per proteïnes, lípids i aminoàcids que es generen de l'activitat biològica d'aquests organismes en unes determinades condicions crea aquesta mena d'escuma.

Però l'espectacularitat d'ahir es devia a la gran quantitat de matèria que es va convertir en una mena de riu d'escuma i aigua que recorria i cobria completament els carrers propers de la zona urbana propera a la platja de Tossa de Mar des d'on arribaven les onades. La situació afectava tant els habitatges com els negocis que es troben en aquest punt. El vent, a més, feia volar l'escuma. La situació va generar l'expectació de molts veïns per gravar el fenomen que es dona en poques ocasions.

El fenomen es va viure entre la matinada i ahir al matí. Els serveis de Tossa treballaven hores més tard per poder recuperar la normalitat als vials urbans. Fonts de l'Ajuntament van lamentar que aquest problema castigui negocis i habitatges.