Protecció Civil ha alertat d'un nou episodi en les properes hores que serà "com a mínim" com el que ha desbordat el Ter, la Tordera i el Fluvià. Sergi Delgado, de Protecció Civil, ha explicat que després d'una "aparent treva, malgrat un gran volum d'incidències", a partir d'aquesta mitjanit i fins dijous al matí hi haurà un "segon punt àlgid" amb afectacions similars a les que hi han hagut. Fins ara el Ter s'ha desbordat a Girona, mentre que la Tordera ho ha fet en diferents punts del seu curs, com ara a Hostalric, a Tordera i a Malgrat de Mar. Allà ha causat l'esfondrament de dos ponts. En els dos primers municipis s'han evacuat alguns veïns de forma preventiva. Pel que fa al Fluvià, s'ha desbordat a Olot i a altres punts, com Esponellà (Pla de l'Estany). "No podem deixar-nos guanyar pel cansament, hem d'estar més preventius que mai", ha advertit el conseller d'Interior, Miquel Buch.

S'està estudiant si cal fer altres "evacuacions preventives" com la que es va fer a Hostalric, ha explicat Delgado, però per prendre aquesta decisió ha indicat que compten encara amb un marge de 12 hores.

El cap de l'Equip de Predicció i Vigilància, Santi Segalà, ha explicat que a mig matí havien caigut 315 litres per metre quadrat a Arbúcies, 303 a Puig Sesolles, 289 a Sant Esteve de Palautordera o 284 a Horta de Sant Joan. Ha exposat que les pluges agafaran "més cos" i el nou episodi de precipitacions serà de la tarda fins dijous al migdia, extenses a Catalunya i intenses al litoral i prelitoral. Dijous al matí les pluges s'allunyaran per l'extrem nord-est de Catalunya i al migdia es preveu donar per acabat l'episodi de pluges. El vent ha anat a la baixa, ha indicat Segalà, i l'onatge segueix "alterat" però es preveu que vagi remetent.

S'obren comportes a Sau i Susqueda

En les properes obres s'obriran les comportes dels embassaments de Sau i Susqueda "per aconseguir guanyar resguard i poder afrontar amb més garanties tots els episodis propers de la tarda i nit", segons ha avançat Jordi Molist de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Fins aquest dimecres al matí aquests embassaments han permès regular cabals de més de 2000 metres per segon. "Pràcticament s'ha pogut retenir tot i evitar uns danys molt importants", ha afegit.

Per la seva banda, Jose Luis López dels Bombers ha informat dels 6700 serveis que s'han dut a terme des de l'inici de l'episodi i ha explicat que durant la roda de premsa hi havia 1100 serveis actius. Pel que fa al Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca ha explicat que s'ha arribat a les 80 vies afectades i ha insistit en les recomanacions de màxima seguretat i prudència. Altres dades de l'episodi que ha exposat Buch són les 64 assistències, 62 de les quals lleus, així com les 12.000 trucades al 112.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit la reunió del migdia del comitè tècnic dels plans NEUCAT, INUNCAT i VENTCAT per avaluar el fenomen meteorològic advers que afecta Catalunya des del passat diumenge. A la trobada de la tarda es preveu que hi assisteixi el president, Quim Torra.