El Govern de la Generalitat ha repetit les directrius donades dimarts i ha tornat a demanar als ajuntaments que mantinguin els seus centres educatius tancats a la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany, l’Alt i el Baix Empordà, però aquesta vegada també a la Garrotxa i el Ripollès.

El director territorial del Departament d’Educació, ha informat que ja s’ha fet arribar la recomanació pertinent tant a les direccions de les escoles i els instituts com als consells comarcals i als consistoris, ja que són els governs municipals els que tenen la potestat per prendre la decisió de tancar.

Fonalleras ha explicat que a les cinc comarques inicials s’hi han afegit la Garrotxa i Ripollès «perquè les capçaleres del Fluvià i el Ter estan molt crescudes»; el responsable d’Educació ha remarcat el risc que hi havia avui a Olot de què el riu desbordés.

Martí Fonalleras ha justificat la mesura per una qüestió de «màxima seguretat i mínima interferència amb altres problemes que hi puguin haver, perquè com menys es mogui la gent -en referència a l’alumnat i a la plantilla de docents- més garanties hi ha que no es produeixin incidents». El director territorial ha afegit que es tracta de contribuir al fet que tant la policia com els Bombers o el personal mèdic, si cal, es puguin dedicar a les qüestions que requereixin la seva intervenció.