22 de gener de 2020
22.01.2020

Educació recomana tancar demà les escoles de set comarques gironines

La crescuda de les capçaleres del Ter i el Fluvià afegeix la Garrotxa i el Ripollès a la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà

22.01.2020 | 18:48

El Govern de la Generalitat ha repetit les directrius donades dimarts i ha tornat a demanar als ajuntaments que mantinguin els seus centres educatius tancats a la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà, però aquesta vegada també a la Garrotxa i el Ripollès.

El director territorial del Departament d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, ha informat que ja s'ha fet arribar la recomanació pertinent tant a les direccions de les escoles i els instituts com als consells comarcals i als consistoris, ja que són els governs municipals els que tenen la potestat per prendre la decisió de tancar.

Fonalleras ha explicat que a les cinc comarques inicials s'hi han afegit la Garrotxa i Ripollès «perquè les capçaleres del Fluvià i el Ter estan molt crescudes»; el responsable d'Educació ha remarcat el risc que hi havia avui a Olot de què el riu desbordés.

Martí Fonalleras ha justificat la mesura per una qüestió de «màxima seguretat i mínima interferència amb altres problemes que hi puguin haver, perquè com menys es mogui la gent –en referència a l'alumnat i a la plantilla de docents– més garanties hi ha que no es produeixin incidents». El director territorial ha afegit que es tracta de contribuir al fet que tant la policia com els Bombers o el personal mèdic, si cal, es puguin dedicar a les qüestions que requereixin la seva intervenció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook