La Generalitat ha recomanat preventivament el confinament o reallotjament de veïns de les zones inundables de la conca del riu Ter a partir de les 23 hores davant l'escenari d'un "possible desbordament" durant la nit.

En una compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet després del consell assessor del Pla Inuncat, el titular d'Interior ha dit que s'ha enviat un missatge a una vintena d'ajuntaments perquè les persones que viuen en zones inundables pugen a plantes superiors preventivament i els que no tinguin pis superior es treballi perquè surtin dels habitatges.

Buch ha subratllat que aquells veïns de poblacions de la conca de Ter que no estiguin en zona inundable es mantinguin confinats "fins a nova ordre" el matí de dijous.

Aquest és el llistat de municipis gironins on es recomana el confinament o reallotjament:

 1. Amer
 2. Anglès
 3. Bescanó
 4. Bordils
 5. Celrà
 6. Cervià de Ter
 7. Colomers
 8. Foixà
 9. Flaçà
 10. Girona
 11. Gualta
 12. Jafre
 13. Osor
 14. Salt
 15. St Gregori
 16. St Joan de Mollet
 17. St Jordi Desvalls
 18. St Julià de Ramis
 19. St Julià del Llor i Bonmatí
 20. Sarrià de Ter
 21. Torroella de Montgrí
 22. Ullà
 23. Ultramort
 24. Verges
 25. Cellera de Ter
 26. Tallada d'Empordà

Quim Torra ha informat que s'han hagut de prendre "mesures excepcionals" i ha demanat "serenitat", "confiança" i "seguir les recomanacions dels serveis d'emergències" a la població. Buch ha explicat als ciutadans que telefonin al 012 en cas de dubtes i ha dit que el missatge és "preventiu" per evitar haver de fer el desallotjament de matinada "quan el riu estigui molt crescut".