La neu ha deixat emblanquinat el Ripollès, amb gruixos importants a cotes altes de la comarca a municipis com Molló o Setcases, i que en el primer cas han superat els 50 centímetres d'acumulació en tres dies de nevades. El municipi es va llevar amb una imatge de postal que des de primera hora ja va provocar talls en la circulació a diverses vies que connecten el municipi amb Camprodon i Espinavell, ja que encara no havia passat la màquina llevaneu. És el cas de la C-38, on la brigada va estar treballant intensament durant el matí per restablir la circulació, que va estar tallada tot el matí. Amb tot, durant tot el dia s'hi va haver de circular amb cadenes.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va fer un balanç de la neu caiguda entre el diumenge i ahir al matí, moment en el qual les tempestes van començar a remetre. A Ulldeter, a 1.990 metres, l'estació ha registrat un gruix de 19 centímetres, i a Lliurona, a l'Alt Empordà, amb una cota de 730 metres, s'han acumular 18 cm. La nevada també va arribar a l'Alt Empordà, amb gruixos destacats a la Vajol. A punts de la Garrotxa com Sant Feliu de Pallerols o la Vall d'en Bas, que dimarts van emblanquinar-se, s'hi han arribat a acumular set centímetres. A la frontera, la neu va colgar completament municipis com el Pertús.

A Núria, a 1.971 metres, han arribat als 14 cm, i de fet l'estació ahir va seguir amb les portes tancades, una mesura que el Govern ja va prendre aquest dilluns i que es va estendre a les instal·lacions de Vallter 2000 i La Molina. Totes les estacions de Ferrocarrils de Catalunya es mantindran tancades avui per motius de seguretat i per la virulència del temporal, el perill d'allaus i les ratxes de vent. Interior va anunciar que romandran tancades fins que millorin les condicions meteorològiques.

Precisament, les ventades que també han acompanyat la neu aquests dies han deixat registres importants a la província gironina. Entre diumenge i ahir a les sis de la tarda, a Portbou les ratxes van arribar a màximes de 96,8 quilòmetres per hora, una xifra molt semblant als 96,5 de Darnius-Boadella. A Ulldeter les ratxes van assolir avui la seva màxima de 96,8 km/h, una xifra idèntica a la de la Tosa d'Alp, que va arribar-hi diumenge. A partir d'avui la previsió és que les ratxes vagin a la baixa.

Més de 50 cm a Osona

Les acumulacions de neu més importants durant aquests dies s'han produït a les comarques d'Osona, el Vallès Oriental i el Moianès, i han deixat imatges de carrers i paisatges colgats. A Cantonigròs, que es troba a 940 metres d'altitud, ahir es van llevar amb 50 centímetres de gruix, i a Ciuret, a 1.176 metres, a 48. Rupit en va acumular 45.